Endocannabinoida systemet

Vi har många system som reglerar vår kropp, och du känner förmodligen redan till de flesta av dem: cirkulationssystemet, matsmältningssystemet, muskelsystemet, nervsystemet. Men vad händer när ett av dessa system hamnar i obalans? Om cirkulationssystemet börjar fungera felaktigt kan det leda till stroke, hjärtinfarkt och/eller njursvikt. Detta är lätt att uppmärksamma och vi vidtar åtgärder för att se till att reglera vårt blodtryck. Men en sak som de flesta inte inser är att det finns ett system som är lika viktigt som de andra, och det är det endocannabinoida-systemet. 

Endocannabinoida systemet (ECS) upptäcktes först på 1990-talet och är en samling cellreceptorer och motsvarande molekyler i som skickar viktiga signaler i kroppen. Människokroppen producerar naturligt endocannabinoider när man konsumerar mat med feta aminosyror, som nötter och fisk. Dessa endocannabinoider fungerar sedan som budbärare och binder sig till samt aktiverar kroppens cannabinoidcellreceptorer. När dessa receptorer aktiveras tros de bidra till att reglera olika kroppsliga funktioner så som sömn och aptit.

CBD-olja (som innehåller massvis med cannabinoider) verkar alltså, på liknande sätt som för de naturligt producerade cannabinoiderna, kunna stimulera det endocannabionida systemet genom att aktivera cannabinoidreceptorer. På senare tid har det dykt upp en teori som kring att vissa personer faktiskt kan lida av cannabinoidbrist (Clinical Endocannabinoid Deficiency).

Sammanfattning

CBD olja kan vara ett utmärkt sätt att upptäcka detta sedan tidigare kanske okända system i din kropp. Något som skulle kunna hjälpa dig skapa ett bättre och hälsosammare liv. Vi rekommenderar alltid att välja en THC fri produkt från någon av nedan listade leverantörer. Vidare är det klokt att höra med din läkare innan du börjar att medicinera med CBD, speciellt om du har för avsikt att kombinera detta med andra läkemedel.

Observera! Dessa produkter är ej läkemedel och har inga medicinska effekter.